Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Τα παχιά λόγια και τα αδύνατα έργα….

Προσπαθώ να παρατηρώ όλα αυτά που ακούγονται, σχετικά με τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Όπως πάντα δε, σε κάθε εκλογική περίοδο, όλοι έχουν προσφέρει στον τόπο τους, αλλά κατά ένα παράξενο τρόπο, ο τόπος δεν πήγαινε μπροστά, ήταν υποβαθμισμένος, δεν έγιναν έργα κτλ. Αναρωτιέμαι λοιπόν ποια ήταν η προσφορά των, σε λόγια;;;
Προσπαθούν να ισοπεδώσουν τα πάντα, ώστε να φανεί το δικό τους ανάστημα;;;
Γιατί άραγε καταγράφονται τέτοιες συμπεριφορές;;
Ποίος ο σκοπός των;;

Αυτά ως μία μικρή παρένθεση – απορία μου.
Πολλοί οι υποψήφιοι, πολλά τα στελέχη των (υποψήφιοι σύμβουλοι), με τους περισσότερους εξ αυτών, άγνωστους μέχρι την στιγμή που είδαμε τα ονόματα των σε κάποια λίστα.
Για κανένα λόγο βέβαια, δεν μπορώ να αμφισβητήσω ότι ορισμένοι εξ αυτών, έχουν την γνώση, την θέληση να προσφέρουν στα κοινά.
Πολλοί δε λιγότεροι διαπιστώνω, από γραφόμενα των να έχουν μία αντικειμενικότητα, πολύ δε περισσότερο να αισθάνονται την δύναμη της αλήθειας, αυτής της αλήθειας που ποτέ δεν κρύβετε και έρχεται η στιγμή, ο χρόνος που θα την φέρει στην επιφάνεια. Πολλοί, πιθανόν να την ονομάσουν δικαίωση. Η ουσία είναι ότι θα φανεί αργά ή γρήγορα.
Όλοι των έχουν ένα όραμα και ευελπιστώ να είναι για το καλό των δήμων και όχι δικό των.
Ιδιαίτερη ευχάριστο είναι ότι βλέπουμε αρκετά νέα παιδιά και νομίζω ότι ως κοινωνία πρέπει να χαιρόμαστε, ευελπιστώντας να περάσουν στους δήμους, τους συνδυασμούς των και στην κοινωνία, μία φρεσκάδα, μία άλλη αντίληψη, μία διαφορετική ματιά και τρόπο στην αντιμετώπιση, προβλημάτων και δημοτών.
Ταυτόχρονα όμως μου γεννάται και μία μεγάλη απορία.

Μία απορία που δεν μπορώ να προβλέψω, αν συμβεί, πως θα το αντιμετωπίσουν, όλοι αυτοί οι νέοι.
Αυτό διότι μέχρι σήμερα, όλοι οι σύμβουλοι των δήμων, με κάποιες μικρές εξαιρέσεις που δεν ήταν ικανές να ανατρέψουν καταστάσεις, ήταν στρατιωτάκια των συνδυασμών.
Και αυτή είναι η απορία μου. Θα είναι και αυτοί στρατιωτάκια που θα κάνουν ότι τους λέει ο αρχηγός των;;;
Ή θα έχουν το σθένος να του φέρνουν αντιρρήσεις, ώστε να μην έχει την δυνατότητα να πράξει ζημιογόνες προς το δήμο ενέργειες;;;
Και βέβαια προσδοκία κάθε δημότη που θα τους δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, είναι να μεταφέρεται η άποψη του (όχι το συμφέρον του) η οποία θα πρέπει να ακούγεται στα συμβούλια, μέσω αυτών, ανεξαρτήτως παράταξης και της γραμμής των.

Να λοιπόν μία μεγάλη απορία που θα την λύσει ο χρόνος, αλλά ας την έχουμε υπ όψιν και οι ψηφοφόροι αυτών.

Διότι η λογική «Καλό παιδί ο Γιώργος» πρέπει να πάψει να είναι το μοναδικό κριτήριο ψήφου, αλλά να βλέπουμε και την προσωπικότητα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου